Ajankohtaista kansainvälisyydestä

14.1.2023

ESN-projekteja tarjolla

Nyt on paljon European School Networkin tarjoamia projekteja haussa! Kaikissa näissä perhemajoitus, ainoastaan matkat maksettava itse. Hakemukset Kiti Kelloniemelle.

Portugali, Setubal 27.-30.3. Open Air.

Tämän viikon aikana purjehditaan, melotaan, sup-lautaillaan ja pelataan rantapelejä muiden eurooppalaisten lukiolaisten kanssa. 20 e maksu urheiluharrasteista. Opettaja lähtee mahdollisesti mukaan. Hakemukset 1.2. mennessä (hakemusrungon voi hakea minulta).

Turkki, Istanbul 27.2.-3.3. Drama fair and debate week

Samalla viikolla kaksi eri projektia kahdessa eri koulussa: toisessa draama ja toisessa väittely. Teemana molemmissa projekteissa: ‘The Role of the Women in the World’ . Opettaja ei lähde mukaan. Hakemukset 31.1. mennessä..

Portugali, Lissabon 15.-19.5. Blue week

Tämän viikon aikana tutustut Collegio Valassina kouluun, muihin nuoriin, Lissabonin nähtävyyksiin ja Lissabonin akvaarioon. Opettaja ei lähde mukaan. Hakemukset 3.2. mennessä.

Unkari, Budapest 15. - 19.4. A journey through time

Tässä viikon ohjelma englanniksi: group meeting at Mihály Babits Secondary School - getting-to-know-you activities - lunch in the school - an excursion to Szentendre: suburban train, transportation on the Danube; exploration of the oldest forms of transport (Skanzen) - classes at school - a visit to the Castle District: treasure hunt; guided tours devised by student hosts; funicular + chairlift ride - classes at school - a visit to the district fire station - a boat tour and/or rowing - free time - a visit to the Hungarian Railway Museum (Budapest) - a visit to the Public Transport Museum (Szentendre)

Lisämaksu museoista 25 e. Hakemukset 20.1.

Saksa, Wiesbaden: School against Racism 27. – 30.3.

Keskusteluja ja esitelmiä rasismista, LGBTIQ+ workshop, guided tour of the Anne Frank educational institution (interactive laboratory about racism, anti-Semitism and discrimination past and present) - workshop on racism/ discrimination/ Anti-Semitism  - watching a movie together and talking about it, free time activities  - sightseeing in Wiesbaden - free time in Frankfurt (sightseeing/ shopping) - Rheinsteig hiking activity (bring sturdy shoes)

Hakemukset viimeistään 31.1. Museomaksu 30 e. Osallistuminen tähän projektiin vaatii hyvää kielitaitoa ja rohkeutta keskustella englanniksi vaikeista aiheista.

Espanja, Aranjuez: Reaching goals 19.-26.6.

Ma -ti isäntäperheissä, ke-su patikointia ja telttailua vuorilla.

Due to the nature of the project we should take into account;

- Students interested in living in the middle of nature, using as little as possible our smart phones and focusing on socializing with other people.

- Sporty people. We do not need to be the best athletes but at least to be in fit.

Fee: 95 euros.

Hakemukset 11.4. mennessä.

Lisätietoja ja esitteet projekteista saa minulta. Tervetuloa mukaan!

Kiti Kelloniemi

ESN-koordinaattori

ESN-vieras

Viikolla 3 lukiolla vieraana ESN-projektin kautta portugalilainen opiskelija. Hän vierailee aamupäivisin opppitunneilla.

Italialainen vaihto-oppilas

Lukiolle on tulossa viikon 3 alusta alkaen 16.1.2023 uusi vaihto-opiskelija Italiasta koko kevääksi. Benvenuto!

Italia-projektin vieraat lukiolla

Ke 1.2. - ke 8.2.2023 on lukiolla vieraana 23 italialaista lukiolaista ja heidän kaksi opettajaansa. Benvenuto!

Osallistukaa ja ottakaa vieraat ystävällisesti vastaan!