Opiskelijalle

Opetussuunnitelma
Kangasalan lukion opinto-opas
Wilma
Office365
Sanoma Pron oppimisympäristö
Verrkkokurssit
European School Network

Yleistä opinnoista:

 

Lukion suoritusaika on 2-4 vuotta. Lukiosuoritus koostuu vähintään 75 kurssista, joiden pituus on 38 tuntia. Ylärajaa kurssimäärässä ei ole.

Ota kurssien valinnassa huomioon omat kiinnostuksesi sekä uranvalintasuunnitelmat. Koulun opetussuunnitelma  ohjaa eri aineissa kurssien suorittamiseen tietyssä järjestyksessä. Lukion kolmessa vuodessa opiskelevilla vuotuinen kurssimäärä on keskimäärin 28–32 ja neljässä vuodessa opiskelevilla 18–22 ( jos kurssien kokonaismäärä on 75). Kurssiopas löytyy Opiskelijalle-välilehdeltä kohdasta Opetussuunnitelma. Huomaa oletko vanhan vain uuden opetussuunnitelman mukaan opiskeleva (vain 4. vuotta opiskelevat ovat vanhan opetusuunnitelman opiskelijoita).

Kangasalan lukio toimii 5-jaksojärjestelmässä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on lukuvuodessa viisi erilaista lukujärjestystä. Jokaisen jakson lopussa on koeviikko, joka sisältää ko. jaksossa opiskelemiesi kurssien kokeet ja kokeiden valmistelutunnit. Tarkemmat ohjeet koeviikosta löydät kotisivujen Ajankohtaiset uutiset-palstalta, Wilman tiedotteista ja ne ilmoitetaan ryhmänohjaustuokioissa jaksojen aikana.

Yhdessä jaksossa opiskelet keskimäärin 5-7 kurssia. Kurssit sijoittuvat viikoittaiseen lukujärjestykseen oppitunneiksi ns. tuntikaavion avulla. Yhtä kurssia opiskellaan viikossa kolmen 75 minuutin mittaisen oppitunnin verran.

Jokaisella opiskelijalla on ryhmänohjaaja, jonka opiskelija tapaa viikottain järjestettävässä ryhmänohjaustuokiossa. Siellä jaetaan ajankohtainen informaatio koulun toimintaan liittyen ja ohjataan henkilökohtaisesti opiskeluasioissa.

Opiskelusuunnitelma- ja uranvalintaohjausta antaa opinto-ohjaaja. Opiskelusuunnitelma- ja lukujärjestystarkistukset vaativat aina käynnin opinto-ohjaajalla tai apulaisrehtorilla.

 

 

 

 

 

Lomakkeita

MS Word -tiedostoITS.SUORITUSlomake2010.doc (35 kB)
Tuntematon tiedostomuotokiertokaavio2013-14.xlsiso.xls (31 kB)
Tuntikaavio 2016-2017
Tuntematon tiedostomuotoVanhempainiltakakkoset2018.pptx (1.1 MB)
Vanhempainillan 15.2.2018 powerpoint-esitys
MS Word -tiedostoT-merkintälomake.doc (32 kB)
Keskeneräisen kurssin loppuun suorittamisen sopimuslomake
MS Word -tiedostoOpiskelusuunnitelma2018+.doc (79 kB)
Päivitetty Opiskelusuunnitelmakaavake
MS Word -tiedostoAbiturientin aikataulu 2019.docx (23 kB)
Abivuoden tärkeät päivämäärät ja asiat pähkinänkuoressa.
PDF-tiedostoVäylä ja liikenneala 2019-11-15.pdf (4.6 MB)
Perjantain 15.11. esityksen diat