Opiskelijalle

Linkki Kangasalan lukion opetussuunnitelmaan
Linkki Kangasalan lukion opinto-oppaat
Linkki TVT-ohjeisiin, kirjautumisohjeisiin ja ladattaviin ohjelmiin
Linkki vie opinto-ohjaajien ajanvaraukseen.
Linkki kirjalistaan lukuvuodelle 2021-2022
Linkki vie lukiolaisen tarvitsemiin tiedostoihin.

Yleistä opinnoista

Tällä hetkellä lukiossa on  vuoden 2016 Opetusuunnitelmalla (2-4 vuotiset)  ja vuoden 2021 Opetussuunnitelmalla (ykköset) olevia opiskelijoita. Opetussuunnitelmat eroavat mm. termistöltään; esim. 2016 kurssi on vaihtunut 2021 opitnojaksoksi. Samoin aineiden sisällä laajuudet ja sisällöt voivat olla eri tavalla rakennetut

Ole tarkka ja ota  yhteys opinto-ohjaajaasi mikäli aiot suorittaa opintoja, jotka eivät ole sinun Opetussuunnitelmassasi. Näin varmistamme, että vastaavuus on oikea.

Lukion suoritusaika on 2-4 vuotta. Lukiosuoritus koostuu vähintään 75 kurssista, joiden pituus on 38 tuntia. Ylärajaa kurssimäärässä ei ole.

Ota kurssien valinnassa huomioon omat kiinnostuksesi sekä uranvalintasuunnitelmat. Koulun opetussuunnitelma  ohjaa eri aineissa kurssien suorittamiseen tietyssä järjestyksessä. Lukion kolmessa vuodessa opiskelevilla vuotuinen kurssimäärä on keskimäärin 28–32 ja neljässä vuodessa opiskelevilla 18–22 ( jos kurssien kokonaismäärä on 75). Kurssiopas löytyy Opiskelijalle-välilehdeltä kohdasta Opetussuunnitelma. Huomaa oletko vanhan vain uuden opetussuunnitelman mukaan opiskeleva (vain 4. vuotta opiskelevat ovat vanhan opetussuunnitelman opiskelijoita).

Kangasalan lukio toimii 5-jaksojärjestelmässä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on lukuvuodessa viisi erilaista lukujärjestystä. Jokaisen jakson lopussa on koeviikko, joka sisältää ko. jaksossa opiskelemiesi kurssien kokeet ja kokeiden valmistelutunnit. Tarkemmat ohjeet koeviikosta löydät kotisivujen Ajankohtaiset uutiset-palstalta, Wilman tiedotteista ja ne ilmoitetaan ryhmänohjaustuokioissa jaksojen aikana.

Yhdessä jaksossa opiskelet keskimäärin 5-7 kurssia. Kurssit sijoittuvat viikoittaiseen lukujärjestykseen oppitunneiksi ns. tuntikaavion avulla. Yhtä kurssia opiskellaan viikossa kolmen 75 minuutin mittaisen oppitunnin verran.

Jokaisella opiskelijalla on ryhmänohjaaja, jonka opiskelija tapaa viikottain järjestettävässä ryhmänohjaustuokiossa. Siellä jaetaan ajankohtainen informaatio koulun toimintaan liittyen ja ohjataan henkilökohtaisesti opiskeluasioissa.

Opiskelusuunnitelma- ja uranvalintaohjausta antaa opinto-ohjaaja. Opiskelusuunnitelma- ja lukujärjestystarkistukset vaativat aina käynnin opinto-ohjaajalla tai apulaisrehtorilla.