Opetussuunnitelma

Lukiossa on suoritettava 75 kurssia, joista 47 (lyhyt matematiikka) tai 51 ( pitkä matematiikka) pakollisia. Sen lisäksi on suoritettava vähintään 10 syventävää kurssia.
Valintaan vaikuttavat edellä mainittu pakollisuus, ylioppilaskirjoitukset, jatko-opinnot ja kiinnostus.

Lukiossamme on tarjolla n. 250 kurssia. Syventävistä ja soveltavista kursseista löydät lyhyet kuvaukset myös tältä sivulta vasemman laidan valikosta uuden ja vanhan opetussuunnitelman mukaan opiskeleville. Laaja kurssitarjontamme antaa sinulle mahdollisuuden suuntautua eri aineryhmiin, esim. kieliin, taito- ja taideaineisiin, reaaliaineissa esim. luonnontieteisiin, yhteiskunnallisiin tai humanistisiin aineisiin.

Opiskelusuunnitelma on suuntaa antava ja tarkentuu lukio-opiskelusi aikana.

Lukion opetussuunnitelma 2016

Opetussuunnitelmasta (LOPS16) voivat jatkavat opiskelijat katsoa tarkemmin kurssien sisällöt.

Lukion opetussuunnitelma 2021

Alla on linkki uuteen (ykkösten) koko opetussuunnitelmaan.

PDF-tiedostoKangasalan lukion opetussuunnitelma 2021.pdf (7.2 MB)
Kangasalan lukion opetussuunnitelma 2021 LOPS21