Kangasalan lukion kunniaylioppilas 2020

30.5.2020

Matti Posio sai valkolakin Kangasalan lukiosta 28 vuotta sitten.

Matti Posio on tämän kevään kunniaylioppilas

Moni muistaa mihehen myös Salonki­musiikki-tapahtuman

juontajana.

Vuonna 1992 ylioppilaaksi valmistunut Matti Posio on Kangasalan lukio 21. kunniaylioppilas.

Posio on Lännen Media Oy:n pää­toimittaja, ja hän vetää tällä hetkellä 11 maakuntamedian yhteistä sisältötuotantoa ja vastaa laajasti Lännen Median toiminnasta niin pää­toimittajana kuin toimitus­johtajanakin.

Aikaisemmin Posio on toiminut muun muassa Lapin Kansan vt. pää­toimittajana ja Aamulehdessä erilaisissa tehtävissä, esimerkiksi uutispäällikkönä ja toimittajana.

Matti Posiolla on myös kansain­välistä työ- ja opintokokemusta. Vuosituhannen vaihteessa hän oli Kauppalehden ja Aamulehden Moskovan kirjeenvaihtajana. Vuonna 2010 Posio opiskeli Innovaatiojournalismin koulutusohjelmassa Yhdysvaltojen Piilaaksossa ja Washington DC:ssä Sanomain Säätiön stipendiaattina.

Posio on toiminut radiotoimittajana ja dokumenttien tekijänä. Hänellä on auktorisoidun kielenkääntäjän pätevyys venäjän ja suomen kielessä.

Kangasalan lukion vanhempainyhdistys ja Kangasalan Yhteiskoulun ja lukion Seniorit valitsevat kunniaylioppilaan vuosittain.

Valitsijoiden mukaan Matti Posion toiminta on kunniaksi koululle ja luo tulevaisuuden uskoa opiskelijoille.

Posio tunnetaan Kangasalla myös Salonki­musiikki-tapahtumien sanavalmiina ja yleisöä viihdyttävänä juontajana.

Lähde: Kangasalan Samomat, 13.5.2020