Ylioppilasjuhlasta

2.5.2022

Tiedote

Tiedoksi sekä lukionsa päättäville, huoltajille että lukion henkilökunnalle, osin kertausta ja osin uutta tietoa:

Tulevat ylioppilaat: Pidämme perjantaina 3.6. klo 17.00 lukion auditoriossa kenraaliharjoitukset kevään lakkiaisiin. Varaathan ajan kalenteristasi ja tuot mukanasi valkolakin, jonka sisäpuolelle olet kirjoittanut oman nimesi (sukunimi, etunimi) ja RO-ryhmäsi maalarinteipille. Varaathan aikaa harjoituksiin 1,5 tuntia.

Kevään ylioppilasjuhla pidetään lauantaina 4.6. klo 9 alkaen lukiolla. Tämän jälkeen siirrymme bussikuljetuksella Kangasalan perinteiseen Kesä alkaa Kangasalta -tapahtumaan, joka järjestetään Pirtillä klo 11.30 alkaen. Tilaisuus on noin 1,5 tuntia kestävä tapahtuma, joka kokoaa kangasalalaiset hetkeksi yhteen tervehtimään uusia ylioppilaita. Ennen Pirtille saapumista käymme sankarihaudalla, jossa laskemme seppeleen ja kuulemme ylioppilaan juhlapuheen.

Pirtin tilaisuudessa nostamme yhdessä maljan kesälle ja valmistuneille. Juhlatilaisuudessa on luvassa yhteislaulua, ylioppilaan puhe, Kangasalan kunniaylioppilaan puhe ja arvovaltaisen (yleensä poliitikko) vieraan puhe. Tämän jälkeen ylioppilaat voivat siirtyä omin kuljetuksin jatkamaan juhlapäivää lähimmäistensä kanssa.

Lukiolla ylioppilasjuhlaa vietetään sekä auditorion että koulun liikuntasalin puolella, joten saamme useamman kutsuvieraan per ylioppilas koulun juhlaan. Tarkan maksimimäärän voin kertoa, kun ylioppilaiden määrä ja osallistuvien riemuylioppilaiden määrä varmistuu noin kahden viikon päästä.

Ystävällisin terveisin,

Maria Kaakkolammi, rehtori