Ohjeet uusille opiskelijoille

16.6.2022

Hei, tuleva Kangasalan lukion opiskelija,

onneksi olkoon opiskelupaikasta! Tässä kirjeessä saat ohjeita opiskelupaikan vastaanottamiseen Opintopolussa sekä muutamia käytännön asioita aloittavan opiskelijan näkökulmasta.

Näin otat opiskelupaikan vastaan:

Olet saanut tiedon yhteishaun tuloksesta sähköpostitse 16.6. Em. sähköpostiviestissä on linkki, jonka kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan. Vaihtoehtoisesti voit ottaa opiskelupaikan vastaan kirjautumalla Opintopolun Oma Opintopolku –palveluun tästä linkistä: Peruskoulun jälkeisten koulutusten yhteishaun valintojen tulokset - Opintopolku (https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/peruskoulun-jalkeisten-koulutusten-yhteishaun-valintojen-tulokset)

Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen (esim. verkkopankkitunnukset).

Jos et ota opiskelupaikkaa vastaan, tee siitäkin ilmoitus välittömästi saman sähköpostilinkin kautta (tai kirjautumalla Oma Opintopolkuun).

Huolehdi, että otat paikan em. sähköisen palvelun kautta vastaan mahdollisimman ripeästi. Saamme Opintopolun kautta tiedon, että olet vastaanottanut opiskelupaikan. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 30.6.2022.

Wilma-tunnuksista

Kangasalan kouluista tulevat: sinun ja huoltajasi Wilma-tunnukset toimivat automaattisesti samoilla tunnuksilla kuin peruskoulussa. Jos tunnusten kanssa on ongelmia, ota yhteys lukion kansliaan (toimistosihteeri Anne Kivistö). Mikäli 1. periodin lukujärjestyksesi näkyy Wilmassa, ei erillistä käyntiä lukiolla tarvita.

Muualta kuin Kangasalan kouluista tulevat: Wilma-tunnuksia tehdään kesäkuun aikana ja tunnukset lähetetään sinulle ja huoltajallesi sähköpostitse.

Wilma-tunnuksista voi tarvittaessa kysyä lisätietoja lukion toimistosihteeri Anne Kivistöltä, anne.kivisto@kangasala.fi, p. 050 336 4659.

Tärkeää valinnaisten kielten opetuksesta

HUOM! Valinnaisista kieliopinnoista: Ennakkotietojen perusteella espanjan ryhmä käynnistyy. Samoin ranskan ryhmä saadaan käyntiin, mikäli saadaan vielä muutama lisäilmoittautuminen. Mikäli olit tehnyt esivalinnan italian opintoihin, tiedoksi, että italian alkeet eivät käynnisty vielä tulevana lukuvuonna. Harkitsethan vaihtoehtoisesti ranskaa, saksaa tai espanjaa. Jos haluat vielä mukaan em. kieliopintoihin, laitathan ennen juhannusta viestiä rehtorille, maria.kaakkolammi@kangasala.fi p. 044 481 3133.

Päivitä yhteystietosi

Käythän kesäkuun aikana Wilman Lomakkeet-välilehdellä päivittämässä yhteystietosi lomakkeella “Päivitä yhteystietosi (lukion opiskelija)”. Lomakkeita voi täyttää vain kirjauduttaessa selaimella Wilmaan (eli lomakkeet eivät valitettavasti toimi mobiilisovelluksessa).

Lukujärjestys, opintojaksovalinnat ja opinto-ohjaajien päivystys

Jos 1. periodin lukujärjestyksesi on tehty, ei erillistä käyntiä lukiolla tarvita. Jos lukujärjestys on tekemättä, opinto-ohjaajat Päivi Poutiainen ja Pekka Tiitu päivystävät lukiolla torstaina 16.6. ja perjantaina 17.6. klo 9–14. Lisäksi perjantaille 5.8. on mahdollista varata aika opinto-ohjaajalle. Ajanavarauksen voit tehdä Wilma-viestillä tai erillisen opojen ajanvarauksen kautta, https://nettiaika.fi/Kangasalanlukio

Oppimisen tuki

Erityisopettaja, opinto-ohjaaja Päivi Poutiainen päivystää lukiolla maanantaina 20.6. klo 9–14. Mikäli sinulla on oppimisen tukeen liittyviä kysymyksiä, tulethan käymään lukiolla tai voit soittaa, 044 4860 422.

Koulumatkatuki

Mikäli haluat hoitaa koulumatkatukeen Koulumatkatuki - kela.fi tms. liittyviä asioita jo ennen elokuuta, kanslia on avoinna 22.6.2022 saakka. Sovi käyntiaika joko puhelimitse 050 336 4659 tai sähköpostitse anne.kivisto@kangasala.fi.

Terveystarkastukset ja erityisruokavalioilmoitukset

Terveydenhoitaja jakaa elokuussa koulun alettua terveyskyselylomakkeen, joka tulee tuoda täytettynä terveystarkastuskäynnille. Kuulet tästä tarkemmin elokuussa. Erityisruokavalioiden ilmoittamisesta kerrotaan tarkemmin Kangasalan kaupungin kotisivuilla.

Ykkösten vanhempainilta 31.8.

Pidämme koko koulun vanhempainillan keskiviikkona 31.8. klo 18 (kahvitarjoilu jo klo 17.30 alkaen). Tilaisuudessa on erillinen info aloittavien lukiolaisten huoltajille sekä ryhmänohjaajien tapaaminen.

Kannettava tietokone ja muu opiskelumateriaali

Saat lainakäyttöön lukio-opintojesi ajaksi kannettavan tietokoneen. Lisäksi saat omat kuulokkeet. Lainasopimus annetaan ensimmäisenä koulupäivänä kotiin täytettäväksi. Lainalaitteen saa täytettyä sopimusta vastaan. Laitteet jaetaan heti ensimmäisten koulupäivien aikana.  Huomaathan lisäksi, että pääsääntöisesti kaikki oppimateriaali on maksutonta ja jaetaan opintojaksoittain opiskelijoiden käyttöön. Opintojen maksuttomuudesta voit lukea tarkemmin täältä: https://www.oph.fi/fi/kehittaminen/ohjeita-lukiokoulutukseen-ja-ammatilliseen-koulutukseen#anchor-toisen-asteen-koulutuksen-maksuttomuus%20-

Opiskeluun liittyvistä käytännön asioista voit lukea tarkemmin koulun kotisivuilta, https://www.kangasalanlukio.fi/opiskelijalle/.

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 10.8.2022 klo 9.00. Kokoonnumme auditorioon, joka on lukiorakennuksen 2. kerroksessa. Tutorit ja ryhmänohjaajat ovat sinua vastassa saapuessasi kouluun.

Oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesää, ja lämpimästi tervetuloa Kangasalan lukioon!

Ystävällisin terveisin

Maria Kaakkolammi, rehtori