Ykkösten boottiharjoitukset jatkuvat

15.9.2020

YKKÖSVUODEN opiskelijoiden läppäreiden boottaus-harjoitukset Abitti-koejärjestelmään jatkuvat seuraavasti:

Boottien paikka on luokka 237.

Ti 15.9. klo 11 - 12

Ke 16.9. klo 11 -12

Pe 18.9. klo 8.15 - 8.45 kaksarit (2. krs. oleskelutila aulassa)

Oman laitteen käynnistämiseksi ulkoiselta USB-käyttöjärjestelmätikulta (Abitti-tikulta) tarvittavaa näppäinyhditelmää voi googlata selaimella etukäteen (USB boot merkki malli).

Kaikki eivät ehtineet kaikkia kirjautumisvaihtoehtoja (kerneleitä = "alkuaineita") käydä läpi ja siksi on syytä tulla testaamaan, jos niillä laite toimisi.

Abitti-tikulla olevaa käyttöjärjestelmää ei ole YTLn toimesta päivitetty kevään jälkeen, joten kaikkein uusimpia läppäreitä ei välttämättä pystytä liittämmään Abitti-koeverkkoon. Päivitys on luvattu syksyn lopulla.

Ne, jotka pääsivät koeverkkoon (bootti-näppäin löydetty), muttei EKOE-verkkoa näy langattomien verkkojen joukossa koulussa testattaessa, tilannetta voi auttaa, jos hankkii wifi-adapterin (kuva vasemmalla). Tai sitten täytyy odottaa, kunnes päivitys tulee myöhemmin syksyllä.

Jossei laitetta nyt saa liitettyä koeverkkoon, voi kotoa tuoda jonkin vanhemman läppärin koeviikolle niinä koepäivinä, jolloin koe tehdään Abitti-ympäristössä. Tällöinkin boottaus tulee harjoitella etukäteen, sillä opettajat eivät tiedä kaikkien laitteiden käynnistyskomentoja.

Koululta ei riitä lainaan koneita meneillään olevien yo-kokeiden vuoksi. Opettajat pitänevät ykkösille vähemmän kokeita Abitissa ensimmäisenä koeviikkona.