Kangasalan lukion 20. kunniaylioppilas

1.6.2019

Kuva: satakunnankansa.fi

Sirkku Peltola on Kangasalan lukion 20. kunniaylioppilas.

Sirkku Peltola on vuonna 1960 syntynyt näytelmäkirjailja ja ohjaaja. Hän on kirjoittanut 32 näytelmää, joista 6 on musikaalia. Näytelmiä on käännetty 14 kielelle, ja niitä on esitetty USA:ssa, Venäjällä, Slovakiassa, Sloveniassa, Islannissa, Latviassa, Virossa, Kroatiassa, Unkarissa, Tanskassa, Ranskassa, Italiassa ja Ruotsissa. Ohjaustöitä Peltol™a on tehnyt lukuisissa suomalaisissa ammattiteattereissa. Tällä hetkellä tuotanoa on nähtävillä mm. Tampereen Työväen Teatterissa.

Kirjailija-ohjaaja on palittu mm. Lea-, Suomi-, Olavi Veistäjä-palkinnolla ja Pro Finlandia-mitalilla 2018.

Sirkku Peltola valmistui Kangasalan lukiosta vuonna 1979. Sirkku Peltolan toiminta on kunniaksi koulullemme ja luo tulevaisuuden uskoa opiskelijoille. KUNNIAYLIOPPILAS™ -tunnustus luovutettiin Sirkku Peltolalle Kangasalan lukion lakkiaisjuhlassa 1.6.2019.