Java-ohjelmointikurssista !

6.5.2019

Java-ohjelmointikurssin suoritukset pitää olla toimitettu opettajalle viimeistään ma 6.5.

Syksyllä tarjolla kahdessa ensimmäisessä jaksossa Ohjelmointi 1 ja 2 jälleen Java-kielellä alusta lähtien.

Kangasalan lukion oppilaille tarjotaan Java-ohjelmoinnin alkeiskurssi (5 op).

Kurssille tulevilla ei tarvitse olla aiempaa ohjelmointi-kokemusta. Java-kieli on käytetyimpiä ohjelmointikieliä mm. yliopistoissa.

Kurssi suoritetaaan lähiopetuksena 3. ja 4. jakson aikana. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. Kurssin ensimmäinen tapaaminen on to 20.12. klo 12 atk-luokassa, jossa kurssin sisältö ja ohjelmoinnissa tarvittavat ohjelmat asennetaan ja liitytään kurssialustalle. Kurssi jatkuu kevätlukukaudella 4. jakson loppuun aina perjantaisin klo 12 - 15 välillä (ei koeviikolla eikä talvilomalla). Osan kurssin tunneista ja harjoituksista on mahdollista tehdä etäohjauksessa.

Kurssin voi suorittaa pelkästään lukiokurssina tai halutessaa tehdä harjoitukset ja kokeet siten, että niistä saa yliopistojen opintoihin sisällytettäviä opintopisteitä. Jos kurssia jatkaa vielä omatoimisesti 10 opintopisteen suoritukseksi, voi hyvällä suorituksella päästä suoraa opiskelemaan tietotekniikkaa Helsingin yliopistoon. Tästä kouluttaja antaa lisätietoa. Kouluttajana toimii Arttu Ylhävuori.

Kurssin materiaalit löytyvät Helsingin Avoimen yliopiston sivuilta https://ohjelmointi-19.mooc.fi/, jonne tulee ohjeita kurssin edetessä.