RO-tuokiot

12.11.2018

Ma 12.11. klo 11.30-12 kaikilla ro-luokissa

...

1. Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietettiin viikolla 45, 5.-11.11. Tänä vuonna viikon teemana on nuoret ja nuuska. Ohessa video aiheesta https://youtu.be/o40yJfY49zw

2. Koeviikko alkaa ensi viikon tiistaina. Kooditus löytyy kotisivuilta uutisista. Muistakaa kakkoset ja kolmoset poikkevasta koeviikon lopusta Studia-messujen vuoksi (eli tiistaina 27.11. pidettävä 7-koodin koe siirtyy Studia-messujen takia pidettäväksi uuden jakson ensimmäiselle päivälle torstaille 29.11. klo 8-11. Kakkosten ja kolmosten 3. jakso alkaa siis tuona päivänä klo 12.00 lukujärjestyksen mukaisesti ja ykkösillä jo aamulla normaalisti).

3. KAKKOSET JA KOLMOSET JA NELOSET: Kevään YO-kokeisiin ilmoittautuminen on mahdollista Wilmassa. Toimi Wilman ohjeiden mukaan. Syksyn yo-kokeiden tuloksia odotamme perjantain 16.11. aikoihin.

4. Lukkarimuutokset ja itsenäisten suoritusten anomukset hoidettava ajoissa koeviikkon alkuun. mennessä. Tarkista lukujärjestys, koska joitakin ryhmäkokoja on tasailtu eli lukkari on saattanut muuttua. Ota varmuuden vuoksi screenshotit jokaisen tulevan jakson lukujärjestyksestä ro-tuokiossa.

5. Kurakelien aikaan on tärkeää, että ulkoa sisään tultaessa pyyhitään jalat KURAMATTOIHIN :-). Näin lisäämme yhteistä viihtyvyyttä ja säästämme siistijöiden työtä.

6.Kakkosten ryhmänohjaajat: Jakakaa ryhmällenne yrittäjien Pöhinä-kirjat!

7. Osa vessoista muuttuu unisex-vessoiksi. Aloite tullut oppilaskunnalta . Muistakaa, että vessojen siisteydessä pätee sama kuin kaikessa muussakin...

8. 4.jaksossa alkaa opiskelutaitokurssi "Mestarioppija"!
kurssi eriytetään peruspainotuksen (lukutekniikka, strategiat, motivaatio) lisäksi kieliin! Yhteys Päivi Poutiaiseen halukkaat.

9. TVT-taitoisia tai kiinnostuneita uusia digitutoreita haetaan ensimmäisen ja toisen vuoden lukiolaisista.
Osa nykyisistä lopettaa ja uusia otetaan mukaan toimintaan.

Digitutor-toiminnassa mukana olosta saa yhden lukiokurssin ja tärkeää kokemusta toisten auttamisesta TVT-asioissa. Ongelmia ratkaistaessa oppii tärkeitä työelämätaitoja. Tehtävästä saa työtodistuksen, jonka voi liittää CVhen. Tehtäviin kuuluu mm. olla sovitusti päivystämässä torstaisin atk-luokassa, toimia apuopettajana digikurssilla, auttaa luokissa tarpeen tullen TVT-asioissa, auttaa syksyllä uusien lukiolaisten läppäreiden ohjelmien latauksessa ja verkkojen asetuksissa. Työ tapahtuu kouluaikana ja alkaisi kevätlukukauden alkaessa.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tarja Patama

10. Verkkokurssi tekoälystä tutustuttavaksi kiinnostuneille
Helsingin yliopiston MOOC: ilmainen  verkkokurssi tekoälyn perusteisiin